WTF er en NFT? I Christians wallet er det kunst, der har været mere end to millioner værd

33-årige Christian Schou Carlsen har brugt mere end to millioner kroner på sammenlagt 150 NFT’er. For ham giver det god mening, selv om investeringerne ikke tegner til at give nogen indtjening i fremtiden. 

En tegning af en regnbuefarvet kænguru eller en abe med en guldhalskæde på. Det er nogle af de mest hypede NFT’er i verden. Christian Schou Carlsen er en af dem, der for flere år siden fik øjnene op for NFT’ers værdi og købte stort ind. For ham gik vejen til NFT’er gennem krypto og gaming.

“Jeg tror, at meget af min forståelse af NFT’er kommer gennem gaming. Jeg har brugt megen tid og mange ressourcer på at spille World of Warcraft, da jeg var yngre, så jeg forstår idéen om, at noget digitalt kan have en vis værdi”, siger Christian Schou Carlsen, der til dagligt arbejder med IT-sikkerhed. 

Alt i livet er forgængeligt. Det gælder også NFT’ers værdi. For selvom Christian Schou Carlsen har brugt mere end to millioner kroner på NFT’er, er han meget bevidst om, at NFT’erne formentlig ikke længere har samme værdi. Det er ikke et problem for ham. 

“Selv om de er faldet i værdi, tror jeg, at nogle af dem kommer til at stige igen. Men størstedelen af NFT’er vil aldrig stige i værdi igen. Det er okay”, forklarer han. 

For Christian Schou Carlsen er det essentielle dog ikke, at NFT’erne nødvendigvis skal stige i værdi. Han oplever, at man kan købe sig ind i et community på en måde, man ellers ikke kan andre steder. 

“Selv om det er dem, der er mest hypebaserede, er det også en community token, når man snakker om for eksempel Bored Ape Yacht Club, som er brugt meget på Twitter. Så kan det være, den er købt for 100.000 kroner og pludselig kun er 10.000 kroner værd. Men man er en del af et community”, siger han. 

  
Grunden til, at mange NFT’er er faldet i værdi, skal findes i det boom, der skete i salget af dem i 2021. 

“I 2021 var der en stor eksplosion. Allerede i sommeren 2021 begyndte det at gå ned ad bakke. Det er der et par grunde til. For på den ene side fungerer NFT’er som digitale samleobjekter. Altså ting, som folk kan samle på i digital form i stedet for at handle med dem. Men på samme tid er de også finansielle aktiver”, siger Professor WSR ved Syddansk Universitet, Domen Bajde. 

“Der var en stor interesse for at investere i dem ligesom med kryptovaluta for at tjene penge, fordi priserne for det meste steg. Mange kom om bord, da der var en masse interesse, og efterspørgslen blev ved med at vokse. Der var en masse spekulation, og mange hoppede på den. Det skabte en slags boble, der fik priserne til at stige. Det fik markedet til at virke meget større, end det var på det tidspunkt. Det vendte, fordi kryptovalutaerne også havde en nedtur. Vi er stadig midt i en kryptovinter”, fortsætter han. 

Christian Schou Carlsen er ikke den eneste, der har opdaget, at NFT’er kan fostre fællesskaber. Læs med i næste artikel i serien for at møde Emilie på 42 år, der bruger al sin fritid på NFT’er. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *